Privacy Statement Weekend Bakery

Wij houden je privégegevens privé

We doen er alles aan om jouw privégegevens ook echt privé te houden. Wanneer je iets bij ons bestelt, wil je er natuurlijk op kunnen vertrouwen dat niemand er met jouw persoonsgegevens vandoor gaat. Wij zorgen ervoor dat al jouw gegevens met uiterste zorg en vertrouwelijk worden behandeld.

Wij vragen gegevens van je, zodat we je bestelling zo goed mogelijk kunnen afhandelen. Welke gegevens we vragen en waarvoor we ze gebruiken lees je hieronder. Ook zie je wat je rechten zijn, wie toegang heeft tot je data en hoe lang we je gegevens bewaren.

Wij respecteren altijd je recht om je persoonsgegevens op te vragen, te corrigeren of te verwijderen.

Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 21 mei 2018.

In geval wijziging van onze Privacy Policy nodig mocht zijn, dan vindt u op deze pagina altijd de meest recente informatie.

Meer weten?

Wil je nog meer weten, bijvoorbeeld waar jouw gegevens worden bewaard of wie toegang hebben tot jouw data? Hieronder lees je meer.Wat zijn de ‘juridische gronden’ voor het gebruik van jouw gegevens?

Volgens de privacywetgeving moeten we zeggen welke ‘juridische gronden’ we hebben om je gegevens te gebruiken. We hebben gegevens van je nodig vanwege de afspraken tussen jou en Weekend Bakery, betreffende jouw aanschaf van producten bij ons. Dit is het geval bij:

 • Bestellen
 • Bezorging
 • Retouren
 • Contact met onze klantenservice

We kunnen ook een wettelijke verplichting hebben om je gegevens te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer we fraude vermoeden.


Welke gegevens verzamelen wij?

Als je bij Weekend Bakery een bestelling plaatst bewaren wij, indien gewenst, je gegevens op een Secure Server. Je kunt een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven zodat je naam en adres, telefoonnummer, e-mailadres, aflever- en betaalgegevens, niet bij iedere nieuwe bestelling hoeft in te vullen. Indien je bij ons een bestelling plaatst vragen wij dus uitsluitend naar de volgende gegevens die we nodig hebben om je bestelling goed te kunnen afhandelen.

 • E-mailadres
 • Aanhef de Heer / Mevrouw
 • Voornaam
 • Achternaam
 • Afleveradres
 • Bedrijf (Btw-nummer)
 • Adres + huisnummer
 • Postcode
 • Stad
 • Land
 • Mobiele / thuis telefoon


Geen nieuwsbrieven of mails met aanbiedingen en acties

Wij houden van eenvoud, duidelijkheid en goede service. Wij geloven niet in het bijdragen aan de enorme stroom van mails en (onnodige) informatie die je dagelijks te verwerken krijgt. Daarom houden we geen nieuwsbrief-bestand bij, krijg je van ons geen nieuwsbrieven en vallen je niet lastig met acties en aanbiedingen via je mail. Wij delen veel informatie, recepten en tips via onze website en in beperkte mate via social media. Onze producten zijn vriendelijk geprijsd en wij voeren geen verhogingen door tenzij absoluut noodzakelijk. Kortingen verlenen wij standaard bij afname van bepaalde aantallen bij producten waar dit mogelijk is. Indien wij een speciale actie hebben vermelden wij dit duidelijk op onze homepage. Zo kom je alleen met ons in aanraking als je zelf actief naar voor jou relevante producten en informatie op zoek bent.


Rubriek ‘Yourloaves’

Voor de rubriek ‘yourloaves’ op onze website, sturen bezoekers ons beeldmateriaal met achtergrondinformatie. Deze beelden en informatie plaatsen wij uitsluitend in de betreffende rubriek en op ons yourloaves board op Pinterest. Uiteraard verwijderen wij op verzoek betreffende beelden en bijbehorende informatie weer.

Wie heeft toegang tot jouw gegevens?

We geven je gegevens alleen door aan andere partijen die betrokken zijn bij onze dienstverlening aan jou. Het betreft hier onze bezorgpartners, betaalpartners en IT-dienstverleners. Bezorgpartners zijn nodig om je pakket met bestelde producten bij je bezorgen. Betaalpartners zijn nodig voor het afhandelen van de betaling die je aan ons doet voor de aankoop van je producten. IT-dienstverleners gebruiken wij om onze website draaiend te houden.

Wij werken momenteel samen met de volgende partijen:

 • Bezorgpartners: PostNL en MyParcel
 • Betaalpartners: Sisow, ING, PayPal
 • IT-dienstverleners: Tilaa, Nederhost, Antagonist

We zullen je persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen.


Beveiliging

Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. In het bijzonder nemen wij de volgende maatregelen:
Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen u en onze website wordt afgeschermd wanneer u persoonsgegevens invoert.


Gebruik van Google Analytics

Voor het verzamelen van gegevens over het bezoek aan onze website gebruiken wij Google Analytics-cookies. Hiervoor hebben wij een bewerkersovereenkomst met Google afgesloten;

 • Hierbij hebben wij het laatste octet van het IP-adres gemaskeerd. Dit betekent dat zonder dit laatste deel het IP-adres niet terug te leiden is naar jou als bezoeker.
 • Wij hebben de optie 'gegevens delen' uitgezet. Dit betekent dat Google met geen enkele andere partij de bijgehouden statistische gegevens mag delen.
 • Wij maken geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

Gegevens over het gebruik van onze site en de feedback die we krijgen van onze bezoekers helpen ons om onze site en service verder te ontwikkelen en te verbeteren.


Waar worden jouw gegevens opgeslagen?

Wij bewaren je gegevens in een aantal databases (voor bijvoorbeeld boekhouding, orderverwerking en belastingaangifte). Je gegevens worden opgeslagen binnen Nederland en binnen de Europese Unie.

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?

We bewaren en gebruiken jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk.
Van de Belastingdienst moeten we onze administratie met jouw factuur-, betaal- en bestelgegevens 7 jaar bewaren.


Wat zijn jouw rechten?

Jij bent zelf de baas over jouw gegevens. Wil je inzage in jouw persoonsgegevens en een kopie ontvangen? Of wil je je gegevens wijzigen of verwijderen? Neem contact met ons op en wij zullen dit snel voor je regelen.